Dj Nigel Lakefield vervangt Martin Garrix in film

Dj Nigel Lakefield en vlogger Colin Wijnholds, beter bekend als Koolein, hebben een rolletje bemachtigd in de nieuwe Nederlandse bioscoopfilm Fataal. Dat heeft het management van het tweetal donderdag gemeld.

Fataal van regisseur Jesse Bleekemolen vertelt over Milan, een twintiger die samen met zijn vriendin een club opent. Wanneer hij ruzie krijgt met drie vervelende bezoekers, wordt hij in elkaar geslagen. Milan overleeft de aanval, maar hoort in het ziekenhuis dat hij nooit meer zal kunnen lopen. In het scenario van Dick van den Heuvel (Spijt!) zitten talloze elementen en anekdotes verwerkt die de nabestaanden van slachtoffers van zinloos geweld de makers hebben verteld.

Het was eerst de bedoeling dat Martin Garrix de rol van dj in de film zou spelen. “Maar helaas paste de draaidag niet in zijn agenda”, aldus regisseur Bleekemolen. Daarom vroegen de makers de jonge Nederlandse dj Nigel Lakefield. Het 16-jarige talent draaide deze zomer op meerdere festivals en werd uitgeroepen tot beste dj van Zuid-Nederland.

De opnamen van de belangrijkste scènes van de film vinden volgende week plaats in P60, de club waar Martin Garrix zijn carrière begon. In de film spelen verder onder anderen Jeffrey Hamilton, Priscilla Knetemann, Harry Piekema en Joel de Tombe. Fataal moet begin 2016 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Bron: RTL Boulevard